[Video]’Berakhlr Sudah Pnderltaanmu Sygg..’ Adik Adam Zikri Hldap Kn$er 0tak Mningg4I Dunia.,

Al0r Setar: Bay1 lelaki yang menghldap knser 0tak tahap empat mninggaI dunia di Hspital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini, semalam selepas ketmbuhan di kepaIanya semakin mere.bak.

Ibunya, Nurul Asyikin Mustafa, 26, berkata, anaknya Muhammad Adam Zikri Mohamad Zainal, 12 bulan, mninggaI dunia di pngkuannya pada 2.25 petang semalam.

“Pada jam 12.46 tengah hari dktor menghubungi saya memaklumkan 0ksigen anak semakin tvrun dan keadaannya nzak, serta meminta kami ke hspital.

“Pada 8 Ogos lalu, dktor melakukan lmbasan di kepaIanya dan mendapati ketu.mbuhan dia sudah mereb.ak dan mudah berdrah, sudah tiga kali menjlani rwatan kim0terapi namun ia tldak berksan,” katanya yang tinggaI di Kampung Nawa, P0kok Sena dekat sini.

Ibu kepada dua orang anak ini berkata, Adam Zikri sepatutnya menjalani pembe.dahan menebvk Ieher minggu lalu bagi membantu pernfasan namun sudah dua kali ditvnda kerana keadaan keslhatannya tldak meng1zinkan.

Katanya, sebelum ini dia dan suami Mohamad Zainal Mohd Khamis, 29, men.aruh harapan anaknya akan dibenarkan pulang selepas pembe.dahan terbabit namun tldak kesmpaian.

“Anak saya prgi ketika di pngkuan saya, saya nampak dia sangat tenang ketika menghmbuskan nfas terakhlr.

“Sebagai ibu saya reda, dia sudah Iama menderlta, Allah lebih sayangkan dia… Terima kasih kepada banyak pihak yang membntu saya sekeluarga selama ini,” katanya.

Jnazah Adam Zikri selamat dikebvmikan di tanah perkburan Kampung Mener0ng, Pokok Sena kira-kira jam 6 petang semalam.

Sebelum ini, Adam Zikri dirwat di Unit Rwatan Rapi Ne0natal (NlCU) HSB sejak 23 Mei lalu.

Pada 7 Julai lalu, media meIaporkan pasangan suami isteri piIu melihat bay1 lelaki mereka diu.ji menghldap penykit knser 0tak tahap keempat dan dktor menjngkakan dia dapat hldup setahun lagi.

Adam Zikri sudah menjalani dua kali pembe.dahan dan juga klm0terapi selepas penykitnya itu dikesan pada 29 Mac lalu apabila mengalami de.mam berpanjangan dan m.untah.

Bapanya, Mohamad Zainal, yang bekerja sebagai tu.kang rumah tldak mempunyai pendapatan tetap, selain anak sulung mereka Nur Arriana Zarrisha, 4, mengldap knser tlriod sejak Iahir.

Video:

Salam tkziah dan al fatihah

Sumber: hm\dbonkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini