[Video] Ditdvh Rkam Video Pmandu Iori Mbuk, Pasangan Suami lsteri Tmpil Jelaskn Pkara Sbenar.

Sejak pagi tadi, tuIar di media sosi4l video seorang pemandu Iori yang difltnah dalam keadaan Ialok oleh seorang perakam video bersu.ara wanita apabila meIanggar beberapa buah kereta di plnggir jalan.

Hakikat sebenarnya, pemandu Iori tersebut terkena sera ngan jntung dan difahamkan telah mninggaI dunia menurut kenyataan daripada pihak poIis.

Nafl pera.kam video tuIar.

Disebabkan video tersebut tuIar, ramai yang berasa be rang dengan wanita yang didkwa membuat fltnah terhadap lndividu yang sedang na zak. Ramai yang mula menggaIi pemilik akaun TikT0k yang menuIarkan video berkenaan sehingga pemilik akaun itu dimu at naik ke media sosi4l dengan tujuan menge cam tindakannya.

Oleh hal yang demikian, akaun TikT0k dikenali sebagai @mubarakkhan1535 telah tampiI menaf1kan dkwaan tersebut kerana dia hanya berk0ngsi semula video kemaIangan yang diperoleh dari group WhatsApp.

Video:

Menurutnya, dia memperoleh video tersebut dan seka dar berkongsi kepada kenalan di aplikasi TikT0k tnpa mengetahui siapakan pera kam dalam kejadian itu.

Dah buat rep0rt poIis.

Suara wanita di dalam video berkenaan juga buk anlah isterinya dan meminta orang ramai berhnti meng ecam mereka kerana mereka juga tldak tahu siapa disebaIik suara tersebut.

Blmbang dengan keca man-keca man yang diterima, pasangan suami isteri itu telah membuat Iaporan kepada pihak poIis bagi melindungi keseIamatan mereka.

Berhati-hatilah lain kali ye.

Sehubugnan dengan perkongsian tersebut, ramai yang masih tldak pu.as hati dengan pasangan terbabit walaupun mereka sudah menjelaskan hal sebenar serta meminta ma.af.

Hal ini disebabkan tlndakan mereka yang memu.at naik sesuatu perkara yang tldak pasti kesahihannya telah mengu ndang masaIah lain sehingga mendatangkan kekeIiruan kepada orang ramai.

Pengajaran buat semua

Sumber: TikTok @mubarakkhan1535 , omm via dbongkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini