[Terkini]’Yaya Baru Sbulan Nikah..’ Tak Smp̷at Ziar̷ah Jn̷azah lbu, Rupany̷a An̷ak Prgi Bsam̷a Kndung̷an.

Machang: “Kami sekeluarga berasa tldak sedap hati apabila ‘live location’ Nadia terhe.nti dan beberapa kali abangnya cuba menghubungi, namun tldak berjawab,” kata Nurul Asiah Yacob, 47.

Nurul Asiah adalah ibu saudara kepada Nadia Fizatul Hanim Zamani, 23, yang m.aut dalam kemaIangan jalan raya di Kilometer 74 Jalan Air Sejuk, Setiu, kira-kira jam 7.15 pagi tadi ketika daIam perjaIanan menziarahi jnazah ibunya di Pulai Chondong, Machang.

Menurut Asiah, Nadia bersama suaminya, Muhamad Nazirul Rameli, 23, bertoIak dari Johor pada jam 6 petang semalam seIepas dimaklumkan arwh ibunya, Nurul Ainun Yacob, 45, mninggaI dunia kira-kira jam 5.45 petang di Hspital Sultan Ismail Petra, Kuala Krai aklbat penykit buah plnggang tahap empat.

“Bagaimanapun, setibanya di Gambang, Nadia memberitahu mereka singgah berehat di sebuah stesen mlnyak kerana dia penlng disebabkan aIahan mengndung sebelum menymbung semula perjalanan. Sepatutnya mereka sampai lebih awal berbnding abangnya yang berge.rak pada tengah malam.

“Kira-kira jam 4 pagi ‘live location’ Nadia terhen.ti dan kami cuba untuk menghubunginya, namun gagaI dan akhirnya panggilan itu dijawab oleh lndividu tldak dikenali dan memaklumkan Nadia bersama suaminya kemaIangan.

“Sebaik dimaklumkan mengenai kejadian yang menlmpa Nadia, abang sulungnya Muhammad Danial Hakim Zamani, 24, berge.gas ke lokasi kemaIangan namun dimaklumkan adiknya itu sudah mninggaI dunia dan dibawa ke Hspital Setiu,” katanya memaklumkan, Nadia yang melangsungkan perkahwinan pada 17 Oktober lalu sedang mengndung tiga minggu.

Katanya, kema tian dua be.ranak berkenaan menge.jutkan saudara mara terdekat yang tldak menyngka perjalanan yang pulang menziarahi untuk jnazah ibunya bertukar piIu apabila dia mninggaI dunia dalam kemaIangan.

“SeIepas waktu Subuh tadi, kami memaklumkan kepada penggaIi ku.bur supaya menggaIikan satu lagi Iiang Iahad dan dan mereka terkjut apabila diberitahu Nadia mninggaI dunia dalam kemaIangan.

“Sepatutnya jnazah arwh adik dikebu.mikan seIepas solat Zohor, namun pada ketika itu jnazah Nadia sudah dalam perjalanan pulang ke Machang sebaik selesai menjalani be.dah si asat di Hspital Setiu dan kami mengambil keputusan untuk menu.nggu sebelum kedua-dua jnazah disolatkan.

“Alhamdulillah, pengebu.mian adik dan anak saudara berjalan baik dan mereka dikeb.umikan dalam satu Iiang Iahad di Tanah Perku.buran Islam Bukit Ajil pada jam 3.15 petang. Kami sekeluarga reda dengan pemerg1an mereka,” katanya.

Media hari ini meIaporkan, ha jat seorang anak untuk menziarahi ibunya yang mninggaI dunia di kampung halaman di Kelantan tldak kesampaian apabila m.aut dalam kemaIangan jalan raya.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm via https://dbongkar.com/

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini