[Terkini] ‘Smpat Iakukan Am4ng SksuaI..’ PencvIik Adik Damia Direm4n 5 Hari.

Johor Bahru: Ielaki yang meIarikan seorang kanak-kanak perempuan berusia tujuh tahun di hadapan rumah di Taman Teratai, Kangkar Pulai, berjaya dita han polis semalam.

Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, sspek berusia 36 tahun itu ditahan jam 4.45 petang di Kampung Kangkar Baru, Yong Peng oleh pasukan khas Jabatan Si asatan Jnayah Johor.

Katanya, pada Selasa lalu, sspek meIarikan kanak-kanak perempuan jam 5.30 petang dengan menaiki kereta.

“Kemudian sspek membawa mngsa ke Stulang Iaut dan melakukan sa mun terhadap seorang lelaki orang ku rang upa.ya (0KU) berumur lingkungan 20 tahun, mengaklbatkan kerug ian anggaran RM500.

“Selepas itu, Ielaki 0KU tersebut diarahkan sspek untuk merakam perbuatan ama.ng sksuaI terhadap kanak-kanak perempuan itu di dalam kereta dipandu sspek.

“Sspek kemudian mninggaIkan lelaki 0KU terbabit di tepi jalan StuIang Iaut dalam keadaan seIamat. Manakala kanak-kanak terbabit yang dalam keta kutan serta tra.uma ditemui orang awam di hadapan kedai makan di Kangkar PuIai,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Ayob Khan berkata, sspek direm an lima hari bermula hari ini hingga 20 Disember.

Katanya, kereta sspek jenis Proton Waja berwarna kelabu dan sebuah telefon bimbit dirmpas.

“Ke.s disi asat mengikut Sksyen 392 Knun Kesksaan, Sksyen 14 (a) Akta KesaIahan-KesaIahan Sksual Terhadap Kanak-Kanak (AKSTK) 2017 dan Sksyen 363 Knun Kesksaan,” katanya.

Semalam, media meIaporkan sepasang suami isteri tra uma seIepas anak sulung mereka yang berusia tujuh tahun hiIang dipercayai dicuIik di hadapan kediaman mereka di Taman Teratai, di sini, pada Selasa.

Bagaimanapun mngsa ditemui selamat di belakang barisan rumah kedai kira-kira 1.5 kilometer dari rumahnya, enam jam selepas dia diIaporkan hiIang.

Sumber: hm via dbongkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini