‘Selamat tinggal, saudaraku..’ Anggota tentera dijemput oleh II4hi, perjuangan anda untuk negara berakhir.

Kuala Lumpur : Seorang angg.ota tentera telah disahkan mninggaI dunia ketika menerima rwatan di Hspital Pakar HUKM khamis lalu selepas terlibat kemaIangan di Sungai Bes1 dalam perjalanan pulang dari bertugas di kem.

Mngsa Aideel Hafizyfitry bin Haffiz,28, tahun yang berasal dari Batu Pa hat Johor baru setahun lebih bertugas di Semenajung selepas 5 tahun berada di Kem Lok Kawi Sabah.

Sbak Iuahan kakaknya Izatie Haffiz yang memaklumkan pemerg1an adik tersayang dan anak lelaki harapan keluarga mereka ini tulisnya dilaman sosi4lnya.

Assalamualaikum, Minta jasa baik Kawan2 semua d0akan adik saya Aideel Fitry kemaIangan di Sungai Bes1. semoga ada keajaiban untuknya, Allah sebaik2 pertoIongan, syafakallah syifaan ajilan.

Namun yang maha esa lebih menyayangi Aidell. Dia menghmbuskan nfas terakhir di Hspital HUKM pada 20 Januari selepas bertrung nywa lmpak kemaIangan yang menlmpa dirinya.

HiIangnya wira keluarga kami, Kau baik ramai sayang kau dil, ramai kawan2 mengiringi ke rumah baru kau, kau rehat taw kat sana .. perjua ngan kau untuk negara dah tam at aku bangga dgn kau dil.

Kami Sayang Kau Aideel Fitry tapi Pecipta lebih menyanyangi mu.. Ak reIakan kau pergi, kau pun dah jumpa aku kan, kau manja sangat gn aku hari last haritu nak jumpa aku kt kL, Selamat jalan adikku ke negeri abadi.

Punca sebenar kejadian dalam si asatan pihak berwajib. Berakhir lah tugas Aideel Fitry di dunia tinggal segala minat dan tugasnya sebagai seorang angg ota tentera Malaysia.

Jnazah dibawa pulang ke kampung halaman dengan penuh adat di lstiadat ketenteraan. Semoga ibu, kakak dan seluruh keluarga tabah dengan apa yang berlaku.

Allah lebih sayangkan arwh. pergi sebagai seorang wira negara. Al fatihah.

Sumber: Izatie Haffiz. via dbongkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini