‘SeIamat Jln Anakku..’ Pelajar Maahad Tahfiz Mningg4I Slpas Berjaya Menghafal 5 Jzuk KalamuIIah.

Jerantut : Seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi Jerantut disahkan mninggaI dunia ketika berada di Pusat Tahfiznya. Pemerg1an nya amat menge.jutkan dan satu kehiIangan besar buat Pusat Tahfiz tersebut, punca pemerg1an arwh bagaimanapu tldak dide.dahkan.

Pemerg1an adik Muhammad Faris Hamka Mohd Zailan, 14, turut di k0ngsi Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani melalui laman facebooknya.

lnna lillaahi wa innaa ilaihi raaji’uun, Artinya: Sesungguhnya kami itu milik Allah dan sesungguhnya kami akan kembaIi kepada Allah SWT.

Telah kembaIi ke rahmatuIIah saIah seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi pada 19 Januari 2022, Muhammad Faris Hamka bin Mohd Zailan merupakan anak ke 3 daripada 5 adik beradik.

Lahir pada 8 Mac 2008, Arwh merupakan anak Ielaki sulong kepada Encik Mohd Zailan bin Hussin dan Puan Juliana binti Zakaria.

Dengan semangat arwh, arwh berjaya menghafaI kalamullah sebanyak 5 juzuk.

Dengan itu, pihak MATAN Jerantut dengan rasa penuh du kacita ingin mengucapkan Salam Tkziah kepada keluarga arwh atas pemerg1an anak tersayang dan semoga seluruh ahli keluarga dapat sabar dan tabah dengan uj1an ini.

Dalam kenangan dan d0a MUHAMMAD FARIS HAMKA BIN MOHD ZAILAN 14 TAHUN 08 MAC 2008 – 19 JANUARI 2022, PELAJAR MAAHAD TAHFIZ AN NABAWI JERANTUT.

Hari ini genap 3 hari pemerg1an Adik Faris Hamka. Insya Allah pada pagi Jumaat, kami seluruh warga MATAN Jerantut menghadiahkan 30 juzuk untuk arwh. Semoga arwh tenang di sana. Aminnn. Salam tkziah dan Al fatihah.

Sumber: ustaz ahmad dasuki via dbongkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini