‘Saya ju4l bu4h pingg4ng agar saya dapat beli rumah untuk isteri’ – Lelaki akur dengan syar4t bekas isteri demi rujvk kemb4li

Kerana terlalu sayangkan bekas isteri, lelaki ini sanggup berbuat apa sahaja demi memenuhi keinginan wanita itu. Lelaki yang berasal dari Indonesia ini mendapat perhatian netizen apabila dia memuat naik satu status di Facebook mengatakan dia mahu menjual buah pinggangnya.

Difahamkan, Muksal M dan isterinya telah bercerai. Namun dia mahu merujuk kembali dan bekas isterinya telah meletakkan syarat di mana dia perlu memiliki rumah terlebih dahulu.

“Assalamualaikum. Jika ada sesiapa yang membaca status ini. Saya mohon kepada seluruh pengguna media sosial, mungkin ada antara kita semua yang memerlukan buah pinggang. Saya menawarkan buah pingg4ng saya untuk dijual.

Mohon bantuan kepada sesiapa yang memerluk4n. Saya mohon. Ini semua saya lakukan demi memenuhi perminta4n isteri saya. Saya dan isteri saya sedang berpis4h ketika ini. Saya menju4l buah pingg4ng untuk memenuhi permintaan isteri untuk membeli rumah. Saya lakukan ini untuk kembali pada isteri saya. Jika ada tolong hubungi saya…” tulisnya.

Muksal turut menyertakan gambar-gambar screenshot perbualan mereka di WhatsApp dan berdasarkan gambar itu, wanita terbabit menegask4n dia tidak mahu terus tingg4l di rumah orang tuanya mahupun rumah mertuanya, malah enggan menyew4 rumah dan hanya mahu memiliki rumah sendiri.

“Ema mahu ikut Ab tapi dengan satu syarat, Ab mesti carik4n rumah untuk kita. Ema tidak mahu lagi tingg4l dengan orang tua kita, dan menyew4. Ema tak peduli samada rumah itu kecil atau besar yang penting, rumah sendiri. Ema sudah bosan dengar orang mengat4.

“Ema mahu lihat sebesar mana rasa cinta dan sayang Ab pada Ema. Jika Ab benar-benar mahu hidup bersama Ema lagi, semua ini Ema lakukan untuk kebaikan kita. Biar Ab juga tahu bagaimana rasa hidup selepas bernikah”

Bagaimanapun, tindakan lelaki ini ditentang oleh netizen dan menyarankan agar dia tidak mengikut kehendak ‘gila’ bekas isterinya itu.

“Allah Maha Adil bang, biarkan bekas isteri abang ini pergi jika itu yang dia inginkan. Berusahalah untuk mencari wang agar dia menyes4l di kemudian hari. Bukannya dengan meny4kiti diri sendiri. Jodoh dan rezeki serta m4ut itu di tangan tuhan,” kata netien.

“Buah pingg4ng kau bukan milik k4u. Kau tak ada hak ke atas itu. Itu milik Allah. Menjual org4n bad4n itu bukanlah jalan penyelesaian. Bahkan jika kau menjualnya, masalah yang baru pula akan muncul. Allah berikan kita kesihatan yang baik agar kita boleh berusaha lebih lagi. Jangan termakan hasutan syaitan dan berputus asa,” tambah netizen lain.

Tetapi Muksal pula membalas, “Kata orang, hidup ini perlu ada pengorbanan jika kita tulus mencintai seseorang.”

Sumber: Berita Kini via thenota

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini