“Memang terlalu bi4dp” tindakan lelaki Hin4 arwh abang AIi, cetvs kemrah4n orang ramai

Tular di laman facebook seorang lelaki bersikap biadap menghina arwah seorang aktivis pengguna iaitu Abang Ali yang baru meninggal akibat kemalangan jalanraya baru-baru ini.

Lelaki tersebut mengungkit semula kisah-kisah lampau antara dia dan arwah Abang Ali. Dia mendakwa pernah dipukul oleh arwah Abang Ali semasa pada zaman persekolahan dahulu. Iaitu ketika pada zaman sekolah menengah.

Namun tidak dapat dipasti punca masalah antara mereka.

“Mati eh dia. Aku ingat dia tak mati. Masa dia pukul-pukul orang dulu, Dia fikir tak akan mati. Siapa yang berkuasa? Woi c.bai siapa yang berkuasa? H.ram j.dah lepas tu ko mintak rayuan rakyat doakan untuk dia? H.ram j.dah” katanya

Tindakan lelaki tersebut mencetuskan kemarahan warganet kerana mengungkit pekara lampau selepas Abang Ali meninggal dunia. Se Namun tidak dapat dipastikan apakah motif lelaki tersebut.

Tinjauan diruangam komen ramai mengecam tindakan lelaki itu.

Arwah jahat2 dia pon sempat bertaubat berjuang ke jalan allah…kau ni takut mati x dan bertaubat ja ..

Sat ja nie..bla dpt tangkap minta maaf sy x sengaja..hg pertikai keja Allah s.w.t tunggu la nk jd apa

Boooo kesian ko kne pukul sampai mental…. Hahahaha…. Elok jgk ko kne dgn ali, dpt ali pahala y ko cari….

Dah meninggal baru nk bunyi..mase arwah hidup asal ko diam.??..takut kene pijak.??..x lame ko..tunggu kene getah..

Pling2 pon nanti ade la tu, mak sedara ka ank sedara dia claim dia ada masalah mental… Pastu buat live mntk maaf.

Web org dah tak dak hg dok camdet pasai apa.awat masa dia dok ada hg tak brsora hah?????? Semua org pasti akan mati der!!! Moga Allah berikan hidayah KPD Ang der!!

Terdahulu jenazah Aktivis Persatuan Pengguna Semboyan 1Malaysia, Ali Salimin, 55, atau lebih dikenali sebagai Abang Ali selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Segambut, kira-kira pukul 8 pagi tadi.

Pengerusi Persatuan Pengguna Semboyan 1 Malaysia, Yusuf Azmi melalui perkongsian di laman Facebooknya berkata, sebelum itu jenazah disembahyangkan di Masjid Al Azim, Pandan Indah, selepas subuh.

“Syukur Alhamdulillah urusan pengebumian jenazah almarhum sahabat perjuangan saya, Abang Ali telah selamat dan selesai semuanya kira-kira pukul 8 pagi.

Sumber : Facebook Muhammad Ikhsan via http://pisangpanas.pw/

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini