Khabar Duk̷a, Pel̷ajar Tingkatan 5 M̷aut Dil̷angg̷ar Pemandu M̷abvk

KUALA LUMPUR – Ada lagi ny4wa mel4yang gara-gara pemandu m4buk.

Kali ini, seorang pelajar sekolah menengah meningg4l duniia apabila menjadi m4ngsa kem4langan melib4tkan pemandu disy4ki memandu dalam ke4daan m4buk di sini semalam.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur Asisten Komisioner Dzulkifly Yahya berkata, kej4dian berlaku awal pagi semalam sekitar jam 3 pagi di Jalan Raja Laut.

Kej4dian itu melib4tkan dua kenderaan iaitu penvnggang mot0sikal Yamaha Y15 dan pemandu kenderaan Myvi berwarna silver.

“Dalam kej4dian berdekatan Public Bank menghala ke Jalan Ipoh itu, pemandu kereta Myvi dari susur jalan Sri Amar (Chow Kit) tiba-tiba mengubah h4luan secara melint4ng untuk memasuki l0rong Tiong Nam.

“Pada masa yang masa penvnggang mot0sikal dikenalpasti sebagai remaja berusia 17 tahun yang bergerak lurus di Jalan Raja Laut terk3jut kehadiran Myvi secara tiba-tiba sebelum telah mel4nggar pintu sisi depan kiri.

“Akib4t perlangg4ran itu, m4ngsa se0rang pelajar yang masih bersekolah j4tuh atas jalan dan meng4lami keced3raan par4h di kep4la.

M4ngsa disahkan meningg4l duniia di l0kasi kej4dian akib4t kec3deraan par4h di kep4la,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sias4tan p0lis mendapati m4ngsa, Muhammad Hazeq Hakimi Romli merupakan pelajar tingkatan lima di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Lembah Keramat.

Tambah beliau, pemandu Myvi itu berusia 36 tahun yang bekerja sebagai pelatih anjing dit4han p0lis untuk si4satan lanjut.

Katanya, sapek telah dilib4tkan dalam ujian EBA iaitu mengukur tah4p kandungan alk0hol dalam b4dan dan bacaan menunjukkan 165miligram /100mililiter melebih had yang ditetapkan pihak berku4sa di atas jalan.

$uspek dir3man untuk si4satan lanjut selama empat hari dan k3s disi4sat di bawah $eksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

K3s dikendalikan oleh pegawai penyi4sat Inspektor Vishnuhindran Arumugam.-MalaysiaGazette

sumbER:https://www.facebook.com/Santai-Kaw-105386111558177/?ref=pages_you_manage

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini