Bawa datang jumpa ibu, lelaki rakam gelagat awek ‘nervous’ masuk dapur

Bagi golongan wanita yang bakal mendirikan rumah tangga, memang gementar sekiranya teman lelaki mengajak untuk bertemu dengan orang tuanya. Kalau boleh, pelbagai persediaan mahu dilakukan.

Situasi tersebut terjadi kepada seorang gadis ini apabila dilihat agak malu dan gementar ketika mahu membantu ibu teman lelakinya yang sedang sibuk memasak di dapur.

Menerusi aplikasi TikTok, teman lelakinya @de_danial memuat naik satu video memaparkan gadis dikenali sebagai Noor Izzati itu cuba menenangkan dirinya sebelum masuk ke bahagian dapur.

VIDEO: KLIK SINI https://www.tiktok.com/@de_danial

@de_danialPerempuan memang nervous eh nak masuk dapur ? 🥴♬ Pope Is a Rockstar – Sales

Rakaman berdurasi 12 saat itu memaparkan Noor Izzati menjenguk-jenguk ke arah dapur sebelum mendapat ‘keyakinan’ untuk membantu ibu teman lelakinya menyiapkan sebarang keperluan.

Video tersebut meraih satu juta tontonan dan dipenuhi lebih 1,000 komen dalam kalangan warganet yang memberikan pelbagai reaksi terhadap situasi berkenaan.

VIDEO L:IK SINI: https://www.tiktok.com/@de_danial

@de_danial2021 are the best year of my life because I’ve met my bidadari 🦋♬ My 2021 Recap – Jr Stit

Rata-rata warganet mengakui mereka juga akan mengalami perasaan gementar jika berdepan situasi sama apatah lagi akan bakal ibu mentua sudah tentu akan menilai daripada pelbagai sudut.

Mana tidaknya, cara didikan setiap ibu bapa adalah berbeza-beza. Jadi seseorang itu mesti bimbang sekiranya ada yang ‘tidak kena’ dengan penerimaan bakal ibu mentua.

“Bangga dengan dia” – @de_danial

Pandai masak pun tetap takut kena ‘judge’

Takut tak kena cara je

Bukan takut, tak tau mula dari mana…

Kadang2 nak salam pun ‘nervous’, macam mana?

Memang macam-macam ragam nak jumpa bakal mentua ni, padahal mereka okey saja. Yang penting ada persefahaman, pandai ambil hati dan saling hormat-menghormati kan!

Sumber: TikTok @de_danial via ohmymedia

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini