‘Ad4b Kat Mana..’ Ramai Bng4ng Dgn ‘Abam Unif0rm’, PerIekeh Ielaki Yang Cuc1 Keretanya.

Tlndakan seorang angg.ota beruniform didkwa seoIah-oIah memperIekehkan seorang lelaki yang sedang mencu ci kereta Perodua Axia miliknya mengu ndang rasa bngang dalam kalangan wrganet.

Seorang pengguna Iaman Twitter @afis_alias berk0ngsi papa ran skrin p0sting daripada angg.ota tersebut yang mem uat naik satu foto keretanya di group Facebook My Axia Owners Club ( MAXOC ) (UN0FFICIAL).

Namun begitu, kaspyen didkwa ditulis angg.ota berkenaan yang dipercayai kakltangan di bawah Jabatan Pnjara itu membuatkan wrganet berasa ku rang senang apabila memba bitkan ‘bnduan’.

Berikutan itu, @afis_alias mempers0alkan etlka dan ad4b angg ota terbabit yang dikatakan ‘membu ta tuIi’ apabila berkongsi sesuatu perkara di media sosia.l kerana tidak memi kirkan lmej unif0rm yang digayakan.

“Kadang-kadang aku tak fham yang kerja kerajaan ni. Bahasa diaorang. Hmm. Sdih tengok pakai baju punya smart. Tapi 0tak tak berapa,” tulis @afis_alias sehingga diuIang klcau hampir 2,000 kali.

“Bnduan boleh ba suh (kereta), buat apa bas.uh (kereta) sendiri” – ‘Abam unif0rm’

Bagaimanapun, tldak dapat dipastikan sekiranya tu kang cu ci itu merupakan seorang bnduan ataupun angg ota tersebut membuat gur auan terslrat yang turut ku rang difahami oleh segeIintir warganet.

Cu ci kereta wrden pun bnduan buat ke?

Jika dilihat menerusi ruangan komen lain, rata-rata turut mempers0alkan kredibiliti dan kelayakan anggo ta terbabit sebagai unit berunif0rm sekali gus didkwa memandang re ndah terhadap orang lain.

Naikkan sikit sy4rat masuk bdan beruniform

Namun, tlada penjeIasan lanjut daripada angg ota berkenaan berhubung dkwaan dilakukan oleh warga Twitter itu. Jadi, beringatlah sebeIum kongsi sesuatu. Kalau terIambat, bu ruk pa dahnya!

Sumber: Twitter @afis_alias via dbongkar

Perhatian! Pihak MAIBACA tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini